Başlat düğmesi , Denetim Masası, Ağ ve Internet ve ardından Internet Seçenekleri'ni tıklatarak Internet Seçenekleri'ni açın.
Genel sekmesini tıklatın ve Gözatma geçmişi altında Sil'i tıklatın.
Geçmiş'in altında, Geçmişi sil'i tıklatın ve sonra geçmişi silmek istediğinizi onaylamak için Evet'i tıklatın.
Kapat'ı ve ardından Tamam'ı tıklatın.
Başlat düğmesi ve ardından Internet Explorer'ı tıklatarak Internet Explorer'ı açın.
Güvenlik düğmesini ve ardından Gözatma Geçmişini Sil'i tıklatın.
Sık Kullanılanlar listenizdeki web siteleriyle ilişkili tanımlama bilgileri ve dosyaları silmek istemiyorsanız, Sık Kullanılanlar web sitesi verilerini koru onay kutusunu seçin.
Silmek istediğiniz her bilgi kategorisinin yanındaki onay kutusunu seçin.
Sil'i tıklatın.
Hâkim koruyucu ve önleyici tedbir kararlarına hükmedebilir. Koruyucu tedbir kararlarının verilebilmesi için şiddet mağdurunun bununla ilgili delil veya belge sunması zorunluluğu yoktur.
HÂKİM TARAFINDAN VERİLEBİLECEK KORUYUCU TEDBİR KARARLARI NELERDİR?
Hâkim olayın özelliğine göre yukarıda sayılanlara veya başka tedbirlere karar verebilir.
HÂKİM TARAFINDAN VERİLEBİLECEK ÖNCEYİCİ TEDBİR KARARLARI NELERDİR?
Hâkim şiddet uygulayanla ilgili olarak yukarıda sayılan tedbirlerden birine, birkaçına veya uygun görülecek benzeri nitelikteki başka tedbir kararları verebilir. Ayrıca gerek görülmesi hâlinde hâkim Çocuk Koruma Kanunu’nda yer alan koruyucu ve destekleyici tedbirler ile Türk Medeni Kanunu’na göre velayet, kayyım, nafaka ve kişisel ilişki kurulması hususlarında da karar verebilir.
Şiddet uygulayan evin geçimini sağlıyorsa ve katkıda bulunuyorsa mağdur talep etmese de hâkim mağdura tedbir nafakası verilmesine karar verebilir. Önleyici tedbir kararları gecikmeksizin verilir.
Kararlar ilk seferde en fazla altı ay için verilebilir. Ancak gerekli görülmesi hâlinde bu süre hâkim tarafından uzatılabilir.
Tedbir kararları korunan kişiye ve şiddet uygulayan kişiye bildirilir. Tedbir kararlarının reddine ilişkin karar ise sadece korunan kişiye bildirilir.
Hâkim 3 günden 10 güne kadar şiddet uygulayanın zorlama hapsinde tutulmasına karar verir. Kişi tedbir kararına aykırı davranmaya devam ederse toplamda 6 ayı geçmemek kaydıyla her defasında 15 günden 30 güne kadar zorlama hapsi kararı verilir.
Bu kanun kapsamında yapılacak başvurular için harç, posta pulu vb. için hiçbir masraf alınmamaktadır.
Mülki amir aşağıdaki kararlardan birini veya birkaçını alabilir:
Şiddete uğranıldığında ya da şiddete uğrama tehlikesi içinde olunduğunda başvurulacak yerlerden biri de polis ve jandarma karakollarıdır.
POLİS VEYA JANDARMANIN ALABİLECEĞİ KARARLAR NELERDİR?
Gecikmesinde sakınca bulunan hallerde kolluk amiri tarafından aşağıdaki koruyucu ve önleyici tedbir kararları verilebilir: